HØJ KVALITET ER BEDSTE METODE TIL AT MINIMERE FEJL

Hos Blåkläder ved vi, at det vigtigste parameter for at mindske klimapåvirkningen er at vores arbejdstøj benyttes så meget og så længe som muligt. Et stykke tøj af høj kvalitet giver et mindre forbrug  af beklædningsdele pr. person. Vi ved også, at høj kvalitet altid fører til reduceret klimapåvirkning, eftersom det minimerer brugen af transporter, råvarer og andre ressourcer i produktionskæden. Ved at vælge det rette materiale til hvert stykke tøj forbedres forudsætningerne for, at tøjet kan holde længere. Det skaber bæredygtighed og kvalitet i alle led. 

For os er det vigtigere at skabe tøj i høj kvalitet, hvor slidstyrke og lang levetid hører til dagens orden. Innovationer og nysgerrighed er vejen dertil. 
Blåkläders overordnede bæredygtighedsmål er langsigtet brug. Vi holder os kontinuerligt opdaterede med den seneste forskning omkring bæredygtige materialer og fibre. Det kan handle om fiberblandinger eller helt nye materialevalg. Vi tester konstant nye materialer og kombinationer, som giver en reduceret miljøindvirkning uden at kvaliteten forringes. Vi vælger altid de mest bæredygtige materialer og komponenter – det skaber reel bæredygtighed.

Vi arbejder løbende med at se, hvordan genanvendt materiale kan benyttes i vores tøj uden at gå på kompromis med kvaliteten. Hvis det viser sig, at det genanvendte materiale har en negativ påvirkning på slidstyrken og levetiden, elimineres det positive aspekt ved genindvindingen. I stedet kan det føre til øget forbrug, og en endnu større miljøpåvirkning, hvilket er sløseri med ressourcerne.

Eftersom vores tøj har komponenter som er vanskelige at genindvinde, er det i stedet ekstra vigtigt at fremstille et slidstærkt produkt, som holder i lang tid. Blåkläder har siden 2018 engageret sig i flere lokale og nationale projekter for at identificere nøglen til en bæredygtig tekstilindustri i fremtiden. Materialeblandinger og specifikke behandlinger testes for at opnå beskyttende egenskaber, specifikke funktioner og for at maksimere levetiden af tøjet. Disse blandinger af fibre og kemiske behandlinger er nødvendige for at slutproduktet skal kunne benyttes som arbejdstøj og sikkerhedsbeklædning, men det begrænser samtidig muligheden for at genindvinde på en traditionel måde. I stedet er det oftest bedre, at tøjet brændes med energigenvinding efter maksimal anvendelse eftersom forbrænding er det mindst miljøbelastende alternativ. 

Balancen mellem funktion, beskyttelse, bæredygtighed og miljøaftryk skal findes for at identificere den mest bæredygtige løsning. For det er lav kvalitet, der koster dyrt!